Vad är en Köpbriefing?

När vi på Husdiagnostik redan besiktat huset du vill köpa kan du boka en Köpbriefing med besiktningsmannen som var där. Då får du en muntlig genomgång av alla noteringar som gjorts under besiktningen och har möjlighet att ställa alla upptänkliga frågor till besiktningsmannen.

Vem kan göra en Köpbriefing?

Du kan boka en köpbriefing redan som spekulant. Det är ett billigt sätt att förstå huset du budar på och vilka behov det har. Därmed kan du optimera din budgivning och buda precis så mycket du vill och har möjlighet till med hänsyn taget till husets underhållsbehov.

Är du köpare och alltså redan har skrivit på köpekontraktet har du flera anledningar att kontakta oss på Husdiagnostik. Du kan nämligen kostnadsfritt få rätt att använda besiktningsutlåtandet vi gjort för att:

  • Påvisa uppfylld undersökningsplikt av besiktade delar vid ett eventuellt dolt fel-ärende.
  • Göra en reklamation av besiktningen om något skulle visa sig vara felaktigt.

För detta behöver du registrera dig hos oss och få del av besiktningens villkor samt allmänna bestämmelser innan tillträdesdagen infaller.

Har inte en köpbriefing redan gjorts rekommenderas du att boka den i samband med att du tar del av nyttjanderätten för att få god förståelse för huset och dina rättigheter. Något som står i besiktningsutlåtandet kan exempelvis aldrig bli ett dolt fel, oavsett om du insåg allvarlighetsgraden eller ej.

Så går Köpbriefingen till

Hör av dig till vårt Kontaktcenter så bokar vi in en tid med din besiktningsman. Genomgången kan ske antingen via telefon eller ett videomöte. Ange vad du föredrar när du bokar. Vid digitalt möte får du en länk skickad till dig efter bokningen.

När tiden är inne för din briefing ringer besiktningsmannen upp dig alternativt möts ni digitalt. Se till att ha besiktningsutlåtandet framför dig så du lätt kan följa med under genomgången.

Besiktningsmannen börjar köpbriefingen med att gå igenom alla fel och risker som noterades under besiktningen. Ställ gärna frågor direkt när besiktningsmannen pratar om respektive notering. Självklart kan du även ta dina frågor i slutet om det känns bättre eller om du kommer på fler.

När hela utlåtandet är genomgånget och du fått slut på frågor avslutas briefingen.

Dyker nya frågor upp?

Skulle du komma på en ny fråga efter din köpbriefing får du självklart höra av dig till oss igen. Har du tur finns din besiktningsman tillgänglig direkt, annars ringer hen upp dig så du kan få svar på dina funderingar.